5 Ocak 2015 Pazartesi

SICAK HELVA

Şimdilerde balık zamanı, balığın yanına da en güzel gidecek tatlı helva. Önceden aldığınız helva biraz durunca sertleşmeye mi başladı? Üstelik bekleyince o eski ağızda dağılan hali kayboldu mu? Yenisini alsanız bu helvayı ne yapacaksınız? Tabii ki sıcak helva haline getirip, tüketilmesini sağlayacaksınız. Hem de az yapacaksınız ki "daha yok mu" desinler. İnanmazsınız deneyin, çok lezzetli oldu.

MALZEMELER:
400 gr tahin helvası
1 çay bardağı süt
1/2 limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
YAPALIM:
  • Helvayı çatalla iyice ezin.
  • İçine süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyu katarak ezmeye devam edin.
  • Malzemeleri iyice yedirerek pürüzsüz bir hal almasını sağlayın.
  • Dilediğiniz büyüklükte ısıya dayanıklı kapların içine doldurun.
  • Üzerini cevizle süsleyerek 200 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 10-12 dakikada pişecektir.
  • Biraz ılınınca servis edin.

2 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe