5 Temmuz 2014 Cumartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI

   Tarifi çabucak verip işlerime geri dönmem lazım. Bugün iftara misafirim var. İşler yoğun. Hem menümü hem de çorba tarifini veriyorum ve hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Kremalı mantar çorbası
Çökertme kebabı
Semizotu salatası
Limon soslu revani

MALZEMELER:
200 gr. mantar
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 ml krema
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Tuz
YAPALIM:
  • Mantarlar temizlenip doğranır. Kuru soğan mümkün olduğunca ince doğrandıktan sonra tavada sıvı yağda kavrulmaya başlanır.
  • Soğanlar hafif pembeleşince mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulmaya devam edilir. 
  • Suyunu çeken mantarlara 2 su bardağı su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • 15 dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
  • Çorba tenceresinde tereyağı ile un kavrulur. Un miktarı 3 silme kaşığı un olmalıdır. kavrulan una yavaş yavaş et suyu ilave edilir. Çırpıcı ile iyice karıştırıldıktan sonra da kaynatılmış olan mantarlar suyu ile birlikte eklenir. Tuz konur ve kaynamaya bırakılır. 
  • Bir taşım kaynayınca krema ilave edilir. 3-5 dakika kadar daha kaynatılır ve servis edilmek üzere ocaktan alınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe