29 Mart 2014 Cumartesi

SÜT REÇELİ

Sütten yapılan çok farklı bir tat süt reçeli. Daha önce sütümün altını kapatmayı unutup da karamelize olduğu zamanlar olmuştu ve o zaman sütü dökmüştüm. Şimdiki aklım olsaydı hemen onu reçel haline çevirirdim. Aslında sabah kahvaltılarında çocuklara da çok organik bir lezzet.Bence denenebilir.

MALZEMELER:
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
YAPALIM:
  • Sütünüzün doğal inek sütü olması daha iyi olacaktır. Süt ve şekeri kaynamaya bırakın. Sütün sığabileceğinden daha büyük bir tencereyi seçin.
  • Kaynayan süte kabartma tozunu ekleyin. Bu aşamada süt hızla kabaracağından dikkatli olmak gerekir.
  • Artık ocağın altını kısıp arada bir kontrol ederek kaynamaya bırakın. Süt yaklaşık 1 saat kadar kaynayacak ve zamanla karamelize olacak, kıvamı da koyulaşacaktır. Kıvamı koyulaşma aşamasında biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor, çünkü dibi tutabilir.
  • Süt muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Çünkü bekleyen süt biraz daha koyulaşma eğiliminde olacaktır. Ilınınca bir kavanoza koyup kaldırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız bu reçeli değişik tatlılarda kullanabilirsiniz ve 1 ay kadar bozulmadan buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe