12 Ağustos 2013 Pazartesi

LİMON SOSLU REVANİ

    Bayram bir hızla geçip gitti. Neyse ki bir gün daha dinlenmek için vaktimiz var. Ben de bu bayram yaptığım tatlıyı bir sonraki bayrama yapılmak üzere yayınlıyorum.


MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Limon
Limon Sosu İçin:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limon
YAPALIM:
  • Öncelikli olarak şerbeti için toz şeker ile suyu ocağa koyup kaynatmaya başlayın.
  • Şerbet ocakta pişerken siz de revaninin kekini hazırlayın. Yumurta ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Un, irmik , kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Oluşan keki yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecede pişirin.
  • Şerbet kaynamışsa ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın, daha sonra içine birkaç damla limon sıkıp soğumaya bırakın.
  • Kekiniz fırında pişerken siz de limon sosunu yapın.Un ve nişastayı bir kaba koyup topaklanmamasına dikkat ederek yavaşça süt ekleyin. Şekerini de koyduktan sonra devamlı karıştırarak pişirin. 
  • Kaynamaya başlayınca 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu da ekleyin ve göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra üzerinin kurumaması için streç filmi tamamen yüzeyine deyecek ve hava almayacak şekilde kapatın.
  • Kekininizin piştiğini kürdanla kontrol edip soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarıp ortadan ikiye kesin. Alttaki parçayı şerbetin yarısıyla ıslatın. Üzerine limon sosunu tamamen yayın. İkinci yarım parçayı üzerine kapatıp kalan şerbetle ıslatın. 
  • Servis için üzerine kaymak, krem şanti ve antep fıstığı kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe