4 Nisan 2013 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ


     Bu sıralarda hep tatlılardan gidiyoruz. Biraz da sütlü tatlı yapalım...


MALZEMELER:
2 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3.5 su bardağı süt
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
YAPALIM:
  • Pirinç 2 su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. 
  • Başka bir tencerede süt ve şeker kaynatılır. 
  • İçine haşlanmış pirinçler kalan suyuyla birlikte ilave edilir. Ocağın altı kısılır.
  • Nişasta bir kasenin içinde 2-3 yemek kaşığı kadar su ile ezilir ve azar azar sütlaca karıştırılır.
  • En son olarak portakal kabuğu rendesi konularak bir taşım kaynatılır. 
  • Sütlacı kaplara koymadan önce bir kase kadarı ayrılır ve buna yumurta sarısı ilave edilir. Kalan sütlaç ısıya dayanıklı kaplara bölüştürülür, yaklaşık olarak 6 kase sütlaç olacaktır. Kaselerin her birinin üzerine yumurta sarılı sütlaçtan 1-2 yemek kaşığı konur.
  • Kaplar su dolu bir tepsinin içinde olacak şekilde, 180 derece ısıtılmış fırına konularak üzeri kızarana kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk servis edilir.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    fırın sütlaca bayılırım. Ellerine sağlık canım. Bana da beklerim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. İçindeki portakal kabuğu rendesi çok güzel bir aroma verdi. Deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe