MALZEMELER:
1/2 kg. bonfile
10 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 kg. mantar
1 adet kuru soğan
1 kutu krema
1 çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
YAPALIM:
- Bonfile jülyen doğranır. Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ konup kızdırılır, bonfileler bu yağda kızartılarak pişirilir.
- Mantar sosu için başka bir tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ konur. Yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
- İnce doğranmış mantarlar eklenir. Mantarlar önce sulanacaktır. Suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve karabiber konur.
- Suyunu çekince krema eklenir. Köri de konulduktan sonra bir taşım daha kaynatılır.
- Servis yaparken bonfileler ısıtılıp tabağa konulurken üzerine körili mantarlı sos gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder