13 Mart 2013 Çarşamba

BİSKÜVİLİ İRMİK MUHALLEBİSİ

    Akşama hafif bir tatlı hazırlayalım. Kalorisi de fazla olmasın. Çocuklar için besleyici olsun. Tatlımız irmikli olsun isteseniz. İrmiğin faydaları pek çok. Besleyici değeri ve protein içeriği oldukça yüksek. B ve E vitaminleri içeriyor. Sindirilebilmesi kolay, bebeklere de rahatlıkla verilebilir.
    Ben değişiklik olsun diye arasına bisküvi koydum. İsterseniz bisküvisiz de yapabilirsiniz.



MALZEMELER:
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 lt süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
YAPALIM:
  • İrmik ve toz şeker tencereye konur, içine azar azar süt ilave edilerek pişirmeye başlanır.
  • Devamlı karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edilir. 
  • Ocağın altı kapatıldıktan sonra margarin ve vanilya konup karıştırılır.
  • Bisküvi ve ceviz rondoda incecik çekilir.
  • Tatlıyı koyacağınız borcam ıslatılıp suyu süzülür ve muhallebinin yarısı dökülür, üzerine cevizli bisküvili karışım serpilir. Muhallebinin kalan yarısı da üzerine döküldükten sonra soğumak üzere buzdolabına kaldırılır. 4-5 saat sonra servis edilebilir. Servis ederken üzerini hindistan cevizi veya şam fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe