6 Aralık 2012 Perşembe

DOMATES KONSERVESİ

    
Kış için hazırladığım bu domatesleri biraz geç de olsa yayınlıyorum. Belki bu yaz yaparsınız. Domatesleri en güzel zamanında alacaksınız. Sonra sıcak suyun içine koyacaksınız. O zaman kabukları daha kolay soyulur. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri 4'e bölüp kavanozun içini dolduracaksınız. Arada bir üzerine bastırın ki boşluklar da dolsun, yoksa pişirirken küçüleceği için kavanozların üzeri boş kalır. Kavanozlar dolunca kullanılmamış yeni kapaklarla ağzını sıkıca kapatın. Bütün kavanozlar dolunca kavanozdan daha yüksek bir tencerenin içine yerleştirip, üzerlerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın. Kavanozları sığdığı kadar gruplar halinde pişirin. Kaynadıktan yarım saat sonra çıkartıp ters çevirip soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağı tekrar kontrol edip daha sonra kullanmak üzere kaldırın.
     Kışın kullanmak için açtığınızda buzdolabında muhafaza edin, yoksa ekşime yapacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe