17 Ekim 2012 Çarşamba

PATATES YATAĞINDA TAVUK



     Bugün biraz "Şeflerin Mutfağı" tabağı hazırlayayım dedim. Hem göze hem damağa hitap etsin diye. İşten gelince 1 saatte hem tavuğu hem de pilavı hazırlayacak kadar çabucak hazırlanıyor. İlk önce pilavı koydum ki pişmesi, demlenmesi bitene kadar diğeri de hazır olsun.

MALZEMELER:

2 tavuk göğüs eti
2 kuru soğan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı soya sosu
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik
3-4 haşlanmış patates

YAPALIM:

  • Soğanları küçük küçük doğrayalım. Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım. Soğanlardan birini içine atıp soteleyelim.
  • Soğanlar kavrulunca içine jülyen şeklinde doğranmış göğüs etlerini ekleyelim. Etler önce sulanacak sonra suyunu çekecektir. Kavurmaya devam edelim.
  • Suyunu çekmeye yakın yine jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyelim.
  • Biberler de pişince içine salçaları koyalım, karıştıralım. En son olarak baharatları ve soya sosunu ekleyip bir kere çevirdikten sonra altını kapatalım. Soğumaması için üzerine kapak örtüp bir kenarda bekletelim.
  • Patates yatağı için haşlanmış patatesler rendelenmiş olmalıdır. Başka bir tavada sıvı yağını kızdırıp kalan soğanları kavuralım. Soğanlar pişince patatesleri ilave edelim.5 dakika kadar kavurduktan sonra tuz ve karabiber ilave ederek altını kapatalım.
  • Servis için patateslerden 2-3 kaşık alıp kaşıkla bastırarak şekil verelim. Üzerine tavuklarımızı yerleştirerek servis edelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe